DeWalt DCD796D2 accuboormachine kopen?Een van de meest gebruikte boormachines zijn de accuboormachines. Accuboormachines hoef je niet meer aan te sluiten op netstroom, maar zijn voorzien van een batterij waarmee je draadloos kunt schroeven en boren. Wat zijn nu de beste accuboormachines voor welke klus? Om hier antwoord op te geven zijn er een aantal zaken waar je op dient te letten. De beste accuboormachine kopen hangt allereerst af van de werkzaamheden die je ermee wilt gaan doen. Iedere accuboormachine kan schroeven in hout en boren in hout, gips, metaal en zacht steen. De modellen die geschikt zijn voor het boren in hard steen beschikken over een klopfunctie, waarbij je voor boren in beton een accuboormachine met hamerfunctie gebruikt. Er zijn boormachines voor ieder budget te koop, voor zowel de thuisklusser als de professional.

Vergelijk de beste accuboormachines
Nu vergelijken

Inhoudsopgave

Accuboormachine kopen | Accuboormachine voordelen

Wil je graag af zijn van verlengsnoeren en ben je gehecht aan veel bewegingsvrijheid? Kies dan voor een accuboormachine zoals bijvoorbeeld de Hikoki Hitachi DV18DJL. Met veelal iedere accu boormachine kun je naast gaten boren trouwens ook schroeven. Het voordeel van een boormachine op accu is dat je geen gedoe meer hebt met een stroomdraad en niet afhankelijk bent van een stroomvoorziening / stopcontact in de buurt. Wanneer je ervoor zorgt dat je batterij opgeladen is, of wanneer je zelfs beschikt over een extra batterij, kun je geruime tijd klussen. De beste accuboormachines zijn vaak niet de goedkoopste. Wil je echte krachtpatsers die ook nog eens duurzaam en erg betrouwbaar zijn, reken er dan op dat je hier iets meer voor zult betalen dan een goedkope boormachine. Goedkope boormachines hebben daarbij vaak minder uitgebreide functies en/of meegeleverde accessoires, maar zijn vaak wel geschikt voor de meeste (niet al te zware) werkzaamheden in en om het huis.

Accuboormachine kopen | Boren in steen en beton?

Soms wil je een boormachine kopen waarmee je snoerloos kunt werken, maar ook eentje die krachtig genoeg is om mee te kunnen boren in hard steen. Is dit het geval dan kun je beter een accuklopboormachine kopen. Waar de klopboormachines vroeger veelal op netstroom werden aangesloten, komen er steeds meer modellen op de markt die werken met een (steeds krachtiger wordende) accu. Er bestaan zelfs al accuboormachines die zijn voorzien van een hamerfunctie, voor boorwerkzaamheden in beton. Voor langere zware klussen is het handig om een aantal accu’s voorradig te hebben, zodat je de klus niet hoeft te onderbreken.

Accuboormachine kopen | Welke accuboormachine kopen?

Voor klussen in en om het huis kun je vaak een gewone accuboormachine kopen. Denk je in de toekomst ook in hard steen of beton te moeten boren? Schaf dan gelijk een accu klopboormachine aan. Ook hiermee kun je in beton boren, maar dit gaat wel wat lastiger dan met een goede accuboorhamer. Accuboormachines vergelijken is iets wat je zeker moet doen, vandaar dat we een aantal aandachtspunten voor je op een rijtje hebben gezet. Ben je niet zo vaak aan het schroeven en boren, dan kun je volstaan met een minder luxe en goedkoper exemplaar. Heb je de accu boormachine bijna dagelijks in handen voor allerhande klussen? Kies dan voor een goede kwaliteit accu boormachine met een grote accucapaciteit.

Accuboormachine vergelijken | Accu voltage

Hoe meer volt, hoe krachtiger de accu en hoe zwaarder de klus is die je met de boormachine aan kunt. Hoe krachtiger een accuboormachine, des te zwaarder deze in de regel is. Ook zal de prijs van een krachtige boormachine hoger liggen dan van een boormachine die is voorzien van een lichtere batterij. Heb je alleen at kleine schroefklusjes en boor je gaten in voornamelijk hout? Dan is een 12 volt accuboormachine kopen meer dan genoeg. Je zou zelfs kunnen volstaan met een 10.8 Volt boormachine. Voer je diverse werkzaamheden uit in meerdere materiaalsoorten, dan kun je het best een accuboormachine kopen met een 14.4 volt accu. Hele zware klussen vragen om een batterij van wel 18 volt. Kijk dus eerst welke werkzaamheden je wilt verrichten en stem daar de beste accuboormachine op af.

Accuboormachine vergelijken | Versnelling en toerental

Bij het vergelijken van accuboormachines loop je ook tegen de versnellingen ana. Normaal gesproken hebben accu boormachines twee mechanische versnellingen. Hiervan is 1 stand voor schroefwerk (laag toerental, hoog koppel) en 1 stand voor boorwerk (hoog toerental, laag koppel). Een accu boormachine met slechts 1 versnelling is geschikt om te boren in hout en het indraaien van schroeven. Wil je ook zowel schroeven als boren in hout, metaal en steen, dan kun je beter een met 2 versnellingen uitgeruste accuboormachine kopen. Het schroeven gebeurt dan standaard in de eerste (krachtigste) versnelling en het boren in de tweede versnelling. Er zijn ook accu boormachines verkrijgbaar met nog meer versnellingen, zodat je het gereedschap voor iedere klus perfect in kunt regelen.

Vergelijk de goedkoopste accuboormachines
Nu vergelijken

Accuboormachine vergelijken | Accu technologie

Wil je niet elke 5 minuten met een lege accu opgezadeld zitten, kies dan voor een sterke accu, liefst met de nieuwste lithium-ion technologie. De oudere Nikkel Cadmium accu’s worden eigenlijk ook bijna niet meer verkocht. Om lekker te kunnen klussen is een goede batterij een noodzaak. Maar welke boormachine accu moet je nu kopen? Een accuboormachine kopen welke beschikt over een accu capaciteit van 2.0 Ampère per uur (Ah) is langer in staat om door te werken dan een accu boormachine met een accucapaciteit van bijvoorbeeld 1.0 Ah. Ben je een veelvuldig klussen en gebruik je de accuboormachine dagelijks? Kies dan voor een accuboormachine met een energie-inhoud van meer dan 3 Ah. Neem je de boormachine slechts incidenteel ter hand, dan kun je gerust volstaan met een accu van 1.0 tot 2.0 Ah.

Accuboormachine vergelijken | Boorcapaciteit

Afhankelijk van de zwaarte van de klussen is het vergelijken van accuboormachines op de maximale boorcapaciteit noodzakelijk. Lichte accuboormachines worden gebruikt om kleine schroeven in te draaien. Daarnaast zijn ze prima geschikt om gaten in hout te boren met een maximale diameter (boorcapaciteit) van rond de 22 millimeter. Iets grotere klussen vragen om een maximale boorcapaciteit in hout tot zo’n 30 millimeter. De zwaarste klussen vergen een boorcapaciteit van meer dan 30 millimeter. Zo wordt bij iedere accu boormachine de boorcapaciteit aangegeven voor zowel boren in hout, als ook in metaal, steen en beton.

Accuboormachine vergelijken | Maximaal koppel

Wil je accuboormachines vergelijken, dan kun je niet op het maximale koppel (draaivermogen) heen. Hoe hoger het koppel (uitgedrukt in Nm), hoe sterker de accuboormachine. Met een hoger koppel kan de accu boormachine goed schroeven in en uit materiaal draaien, alsmede eenvoudiger grote gaten in harder materiaal boren. Deze koppelinstellingen kunnen worden ingesteld op de accu boormachine zelf.

Accuboormachine vergelijken | Accessoires

Voor de een minder belangrijk, maar voor de ander onmisbaar. Accessoires voor je boormachine. Uiteraard heb je voor schroefwerkzaamheden schroefbits nodig en voor het boren in diverse materialen verschillende borensets met boren voor hout, metaal, steen en beton). Wil je een nieuwe accuboormachine kopen, maar heb je nog een kast vol goede bits en boren? Dan is het misschien niet nodig om een nieuwe voorraad aan te leggen. Schaf je een nieuwe boormachine aan, kijk dan wel goed naar het soort boorkop dat er op de boormachine aanwezig is. Heb je gewone boren liggen met ronde schacht en koop je een accu boormachine met sds-plus boorkop zonder meegeleverde adapter? Dan zullen je boren niet passen en moet je een adapter of andere boorkop kopen. Hecht je veel belang aan extra accu’s, een mooie opbergkoffer of andere handige extra’s? Kijk dan goed of er misschien een mooie accuboormachine aanbieding is.

De beste accuboormachine kopen | Tot slot

Het grote voordeel van accuboormachines, zoals de Hikoki DS14DS accu boorschroefmachine, is de vrijheid waarmee je op verschillende plekken in en om het huis kan werken. Bij deze klussen zit je dus niet meer vast aan een draad. Tegenwoordig zijn de boormachines vaak voorzien van handige extra’s zoals een ingebouwde verlichting, diepteaanslag of andere accessoires. Wil je boren in hout, gips, metaal of steen, dan is een accuboormachine kopen een goed idee. Let er wel op dat je voor het boren in hard steen een accu boormachine koopt die over een klopfunctie beschikt. Boren in beton? Zoek dan een accu boormachine met hamerfunctie (beitelfunctie).

Bestel direct een nieuwe accuboormachine
Nu bestellen