Black & Decker boorhamer combihamer KD990KA-QS - boorhamer kopen?Met een accuboormachine kun je de meeste boorklusjes in en om het huis wel afronden. Het ophangen van een schap aan de wand, het in elkaar schroeven van een kast of een vogelhuisje aan de schutting bevestigen is met een dergelijke boormachine goed te doen. Wil je niet enkel boren in hout, metaal en steen, maar ook harde steensoorten en beton van gaten voorzien? Dan zul je op zoek moeten naar de hamerboor die voor jouw klussen geschikt is en is de beste boorhamer kopen de oplossing. Een boor- of combihamer gebruik je voor het echt ruige werk. Wil je boren in beton, dan is een boor-/ combihamer het juiste apparaat. Voor het wegbeitel van oude tegels of het slopen van een muurtje heb je een combihamer of breekhamer nodig.

Vergelijk de beste boorhamers
Nu vergelijken

Inhoudsopgave

Boorhamer kopen | Waarvoor gebruik je een boorhamer?

Een boor-/ combihamer gebruik je voor het boren in hout, metaal, zachte en harde steensoorten en beton. Beschikt de boormachine over een draaistop, dan fungeert het toestel als een combihamer en kan hij ook beitelen. Je plaatst dan een puntbeitel of een platte beitel met SDS aansluiting in de boorkop zodat je diverse breekwerkzaamheden uit kunt voeren zoals het wegbikken van oude tegels of het wegbreken van een muurtje.

Boorhamer kopen | Klopboormachine of boor-/combihamer?

Boorhamers worden ook wel SDS boormachines genoemd. Door deze booropnametechniek zijn ze goed geschikt voor het boren in harde steensoorten en beton. Bij een boorhamer zorgt het pneumatisch binnenwerk ervoor dat er schokgolven in de boor of beitel terechtkomen waardoor deze boormachine goed harde materialen weg boren en beitelen. Hierdoor is de hamerfunctie van een hamerboor veel sterker dan de klopfunctie bij een klopboormachine. Maar zijn nu de beste boorhamers en welke boorhamer kopen is verstandig? Om hier antwoord op te kunnen geven, gaan we eerst boorhamers vergelijken op onderstaande aspecten.

Boorhamer kopen | Voltage en Watt

Ben je op zoek naar een boorhamer aangedreven door netstroom of zoek je meer bewegingsvrijheid met een accuboorhamer? Hou je graag van snoerloos werken, dan kun je beter een accuboorhamer kopen. De kracht van een accuboorhamer wordt mede bepaald door de accuspanning, ook wel Volt genoemd. Hoe meer Volt deze accu heeft, hoe zwaarder de klus die je ermee kunt klaren. De meeste accuboorhamers beschikken over een accuspanning van 18 Volt. Een accu boorhamer geeft je veel vrijheid, maar je zult de accu wel op moeten laden en de prijs is iets hoger dan de bedrade variant. Wil je het liefst een boorhamer kopen die op netstroom wordt aangesloten? Dan heb je de keuze uit machines met een wattage variƫrend tussen de 550 en 1.600 watt, waarbij geldt hoe meer watt, hoe krachtiger het apparaat. Het nadeel van boorhamers op netstroom is dat je altijd een stopcontact voorhanden moet hebben om een verlengsnoer op aan te sluiten. Daarnaast zijn er steeds meer klussers die het bedraad boren niet fijn vinden. Voor hen is er nu de accuboorhamer.

Boorhamer kopen | Slagkracht in Joule

Een boor- of combihamer heeft een bepaalde slagkracht, welke wordt uitgedrukt in Joule (energie). Hoe groter deze slagkracht, hoe sneller en groter je de gaten kunt maken. Boorhamers die een slagkracht hebben van 1 tot 2 Joule vallen in de lichte categorie. Hamerboren met een slagkracht van 2 tot 3 Joule zijn geschikt voor gemiddelde boorklussen. Grote en langdurige en zware werkzaamheden uitvoeren? Dan kun je beter een boorhamer kopen met een slagkracht van meer dan 3 Joule.

Boorhamer kopen | Boren en beitels

Wil je als thuis klusser een goede boorhamer kopen, dan heb je aan een boordiameter tot 30 millimeter genoeg. Mocht je alleen de krachtigste boorhamer willen kopen, kies er dan een met een grotere boorcapaciteit. Ook zul je op zoek moeten naar de juiste boren en beitels, want deze zien er anders uit dan die voor een accuboormachine of klopboormachine. Dit komt door het feit dat boorhamers beschikken over een ander soort boorkop. De meeste accuboorhamers zijn namelijk uitgerust met een SDS-boorkopaansluiting waar gewone accuboormachines of klopboormachines over een snelspanboorkop beschikken. Met een SDS-plus of SDS-max boorkop is het mogelijk om gemakkelijk van boren te wisselen. Tevens hebben de boortjes ook een andere schacht dan “gewone” boortjes. Let er bij aanschaf van boorhamers dus altijd op dat je de juiste boren koopt.

Bestel direct een nieuwe boorhamer
Nu bestellen