DeWalt 32-delige Bit- en BorensetBoormachine bitset kopen? | Om een boormachine te kunnen gebruiken voor schroefwerkzaamheden, zul je in het bezit moeten zijn van de juiste schroefbit. Er bestaan verschillende soorten schroefkoppen, waar je de juiste schroefbit voor zult moeten gebruiken. Deze schroefbit plaats je vervolgens in de bithouder, welke je bevestigd in de draaikop van de schroefmachine of schroefboormachine. Deze zal met een krachtige een draaibeweging eenvoudig schroeven vast of los draaien. Het kiezen van de juiste bit (of boor) kan nog een hele klus zijn. Hoe meer bits en boren je voorradig hebt, des te beter ben je opgewassen tegen onverwachte omstandigheden waarbij je net niet die ene boor of bit bij je hebt om de klus af te ronden. Veel klussers zijn zullen dan ook een boormachine bitset kopen. Wij leggen je in het kort uit welke bits je voor welke klus kunt gebruiken wel welke bit kopen verstandig is.

Vergelijk de beste bitsets
Nu vergelijken

Inhoudsopgave

Boormachine bitset kopen | Welk type bit heb ik nodig?

boormachine bitset kopen - soorten bitsTen eerste de schroefmachine. Het is altijd te proberen om met een schroevendraaier de schroeven te bevestigen of los te draaien, maar dit kan een flinke tijdrovende klus zijn. Daarnaast is er veel kracht vereist, dus moet je veel schroeven, dan is een elektrische schroefmachine (of accuschroefmachine) een handig hulpmiddel. De meeste boormachines kunnen overigens ook schroeven. Wil je een nieuwe boormachine kopen dan kun heb je meerdere keuzes. Ten eerste is het mogelijk om een boormachine aan te schaffen zonder boormachine accessoires. Kom je voor een klus te staan, dan kijk je eerst welke boren je nodig hebt en bestelt deze online of haalt een setje op bij de lokale bouwmarkt. Echter, dit kost weer veel tijd, tijd die je eigenlijk zou willen besteden aan het afronden van je schroefklus.

 

Boormachine bitset kopen | De juiste bit kiezen

Daarom kun je beter een boormachine bitset kopen zodat je niet voor onverwachte onaangename verrassingen komt te staan. Een boormachine bitset is een verzameling van de meest gebruikte boormachine bits en worden soms ook geleverd met bithouders, schroefverwijderaars of dopsleutels. De meeste schroefmachine bitsets bevatten vaak de volgende typen schroefbits:

  • Philips kruiskop bit : PH kruiskop
  • Pozidriv kruiskop bit : PZ kruiskop bit met extra sterretje
  • Sleufkop bit (slotted of platte bit)
  • Torx bit
  • Zeskant bit

 

Boormachine bitset kopen | De juiste schroefbit gebruiken

Verzeker jezelf bij elke schroefklus dat je de juiste schroefmachine of boormachine gebruikt, met daarbij altijd de juiste schroefbit. Je dient ten allen tijde het bitje aan te passen aan de schroefkop van de schroef, waarbij je zowel op de vorm als op de afmeting moet letten. Wanneer je de verkeerde bit gebruikt, dan loop je het risico dat de schroefmachine doordraait op de schroefkop waardoor deze beschadigd wordt en niet meer (goed) gebruikt kan worden. Daarnaast zal de gebruikte bit beschadigen, wat toekomstig schroefwerk weer moeilijker maakt. Onthoud gewoon de volgende wijsheid: “Schroevendraaier te groot, schroefje dood. Schroevendraaier te klein, beide pijn”.

 

Losse boormachine bit of bitset kopen?

Heb je nog veel bits liggen of gebruik je altijd schroeven met dezelfde schroefkop? Dan is een schroefmachine bitset kopen niet nodig. Maar heb je nog geen schroefbits in je werkkoffer en schaf je het liefst een complete collectie van de populairste type bits voor een boormachine aan? Dan kun je het beste een complete boormachine bitset kopen.

Bestel direct de beste bitsets
Nu bestellen