Bosch Universal Impact 700 + afzuigingBosch Universal Impact 700 | De universele impact 700 van Bosch is een 700 Watt klopboormachine met snoer die ongelooflijk eenvoudig te gebruiken en te hanteren is. Het is de meest compacte en lichtgewicht in zijn klasse zonder verlies aan vermogen. De uiterst krachtige 700 Watt motor met constante elektronische en snelheidskeuze zorgt voor een krachtige boorprestatie van het begin tot het einde. Met het automatische vergrendelingsbaansysteem kan de gebruiker snel boren wisselen en vastklikken. Ook schroeven is mogelijk met de schroevendraaier/boor-/slagboorfunctie schakelaar. Wil je deze boormachine kopen, dan ben je ongeveer 100 Euro kwijt.

Vergelijk Bosch klopboormachines
Nu vergelijken

Inhoudsopgave

Bosch Universal Impact 700 boormachine

De boormachine zelf is Bosch groen, de achterhand greep is zwart net als de voorste handgreep en alle bits die iets doen, zijn rood zoals de richting van de trigger-boor en de boorhulp. Aan de voorzijde van de boortrekker bevindt zich een roterende zwarte knop om de boorsnelheid te wijzigen. Afgezien van het verzamelen van stof tijdens het boren, is er ook de mogelijkheid om de boordiepte zo in te stellen dat de gaten precies de juiste maat hebben.

 

Bosch Universal Impact 700 | Voor welke klussen?

De boormachine heeft een boorcapaciteit van 30 millimeter in hout, waardoor je de boor voor diverse klussen kunt gebruiken. Door het lichte gewicht van slechts 1.7 kg is langdurig klussen goed vol te houden. Dankzij de klopfunctie boor je niet alleen in gips, hout, metaal en metselwerk, maar ook in baksteen en tegels. De maximale boordiameter is afhankelijk van wat je boort. Staal is 12 mm, metselwerk 14 mm en hout 30 mm. Met een boordiameter tot maximaal 14 millimeter in steen, gebruik je hem voor de kleinere boorklussen.

 

Bosch Universal Impact 700 | Functies en voordelen

Met de Bosch Universal Impact 700 ben je in staat om nauwkeurig en stofvrij te boren. De innovatieve Bosch boor assistent stelt je in staat om eenvoudig de ideale boordiepte in te stellen voor de gaten die je wilt boren en om het stof tijdens het boren direct op te vangen. De Bosch boormachine is een model zonder snel spankop, wat betekent dat de boorhouder niet hoeft te worden vastgedraaid of losgemaakt om te passen of te verwijderen welke boor je ook inbrengt. Je drukt eenvoudig op de zijkanten van de boorkop en drukt vervolgens op de vergrendelings-/ontgrendelknop. De boorkop zelf accepteert boorbeitels tussen 1/16 en 1/2.

 

Bosch Universal Impact 700 | kenmerken

Een ander kenmerk is de voorselectie van de boorsnelheid. Bij het werken op gladde oppervlakten is een trage snelheid namelijk belangrijk. De spil wordt vergrendeld na een enkele druk op de knop. Boren was nog nooit zo eenvoudig. Het zeer lage gewicht en het compacte ontwerp maken dit gereedschap uitzonderlijk gemakkelijk te gebruiken. Het toestel heeft geweldige boorprestaties voor uitstekende veelzijdigheid. Zijn krachtige 700 Watt motor maakt dit het juiste gereedschap voor elke klus, voor alle materialen (behalve beton). Met een extra handgreep met anti-slipfunctie en een ergonomisch ontwerp met nog meer soft grip voor de beste bediening, is de boormachine prima voor langere tijd achtereen te gebruiken. Kabelgeleider met ophanghaak voor praktische opslag

Bosch Speed-Pre selection

Elektronische snelheidskeuze en -regeling met instelwiel en triggerschakelaar, om het gereedschap in de richting van het materiaal te bewegen met vingertopbediening van het vermogen, b.v. bij het beginnen met boren op gladde oppervlakken en bij het schroeven.

Snelspan boorhouder met Press & Lock

Met de snelspanboorhouder wissel je gemakkelijk van bit, omdat de boorspil met een druk op de knop wordt vergrendeld. Met de vooruit/achteruit draaien functie ook ideaal voor schroeven.

Bosch Universal Impact 700 | Specificaties

  • Opgenomen vermogen: 701 W
  • Uitgangsvermogen, (max): 530 W
  • Nominaal koppel (1e versnelling / 2e versnelling): 1.6 Nm
  • Blokkeerkoppel volgens EN 60745: 17 Nm
  • Onbelast toerental: 50 – 3.000 tpm
  • Impactrate: 45.000 bpm
  • Machinegewicht: 1.7 kg
  • Steen max. boordiameter: 14 mm
  • Staal max. boordiameter: 12 mm
  • Hout max. boordiameter: 30 mm

 

Voor wie is de Bosch Universal Impact 700 geschikt?

Deze boormachines zijn geschikt voor fanatieke doe-het-zelvers die regelmatig willen boren en schroeven. Deze klopboormachine is ook erg licht, weegt 1.7 kilogram, heeft een vermogen van 700 watt, boort gaten tot 14 millimeter in steen en is daarom geschikt voor medium voor grote projecten. Het model wordt geleverd inclusief een extra handgreep en diepteaanslag.

 

Eindoordeel

Een elektrische boormachine is iets dat al jaren bestaat. In de afgelopen jaren is de technologie echter niet alleen verbeterd, maar ook op andere manieren. De Bosch Universal Impact 700 is een krachtige machine met een technologie genaamd boor-assistent voor nauwkeurig boren. Daarnaast wordt het apparaat geleverd met een stof box waardoor je weinig of geen rommel krijgt tijdens het boren. Zonder registratie krijg je een garantie van twee jaar, maar met registratie krijg je een extra jaar, dus drie jaar garantie voor een boormachine. Dat is niet slecht, vooral als het door een professional wordt gebruikt.

Bestel direct een Bosch klopboormachine
Nu bestellen