Inhoudsopgave

Ferm CDM1107 accuboormachine

Van professionele klussers tot aan fervente doe-het-zelvers: als er één stuk gereedschap is dat niet mag ontbreken in je arsenaal aan tools, dan is het de accuboormachine wel. Wat voor type klusser je ook bent, je hebt altijd behoefte aan elektrisch gereedschap waar je op kunt bouwen. Een Nederlandse producent die op een consistente basis gereedschappen van een hoogwaardige kwaliteit produceert, is Ferm. Eén van de accuboormachines in het assortiment van dit merk is de Ferm CDM1107. Is het de moeite waard om de Ferm CDM1107 aan te schaffen?

Vergelijk Ferm boormachines
Nu vergelijken

Ferm CDM1107 accuboormachine overzicht

We kijken allemaal naar de prijs van gereedschap. Soms doen we dit omdat we beschikken over een beperkt budget en maar een bepaald bedrag willen uitgeven. Maar we zien een prijs vaak ook als een indicator van kwaliteit. Hoe hoger de kwaliteit, hoe beter het gereedschap is. De Ferm CDM1107 is één van de duurdere varianten binnen het assortiment van Ferm. Dit komt dus gepaard met hoge verwachtingen. Dit zie je meteen terug in de verpakking. De opbergkoffer is stevig en gevuld met diverse bitjes en opzetstukken. De boorhouder is sleutelloos, zodat je vlug en gemakkelijk boren en bitjes kunt wisselen. Qua gebruikscomfort zit het dus wel snor.

In de doosFerm CDM1107 accuboormachine

 • Ferm CDM1107
 • Handleiding
 • Opbergkoffer
 • Boren
 • Bitjes
 • Accu (2x)
 • Acculader

Installatie van de Ferm CDM1107 accuboormachine

Om gebruik te kunnen maken van de Ferm CDM1107, dien je te beschikken over een opgeladen accu. Daarom is het zo voordelig dat er twee accu’s meegeleverd worden. Hierdoor kun je de ene accu opladen terwijl je de andere accu gebruikt. Je kunt dus altijd deze accuboormachine gebruiken. De boorhouder is sleutelloos, zodat het verwisselen van een boor of bit snel verloopt. Ook de draaimomenten kun je zelf op de boormachine instellen, wat de flexibiliteit van het gereedschap vergroot.

Technische specificaties

 • Gewicht: 4,7 kg
 • Stroomvoorziening: accu
 • Meegeleverde accu’s: 2
 • Type boormachine: accuboormachine
 • Aantal snelheden: 2
 • Maximum boorvermogen: 20 mm hout, 10 mm staal

Bediening van de Ferm CDM1107 accuboormachine

Wanneer je over een volle accu beschikt, kun je aan de slag met de Ferm CDM1107. Je plaatst de boor of het bitje dat je nodig hebt in de boor. Omdat deze sleutelloos is, kun je dit eenvoudig uitvoeren. Stel het draaimoment in. Selecteer de benodigde snelheid. De elektronische snelheidsregeling is variabel. Door de zachte coating is het aangenaam om deze accuboormachine in je handen te houden.

Onderhoud van de Ferm CDM1107 accuboormachine

Een groot deel van het onderhouden van een accuboormachine is goed omgaan met dit gereedschap. Draai niet te veel het gereedschap dol, selecteer de juiste standen en ga goed om met het gereedschap. Maak daarnaast de boel goed schoon na gebruik. Dit voorkomt dat je boortjes en bitjes bot worden. Hierdoor wordt de levensduur van het gereedschap verlengd.

Voordelen van de Ferm CDM1107 accuboormachine

Ten eerste wordt de Ferm CDM1107 geleverd in een handige opbergkoffer. Niet alleen kun je zo de boormachine goed bewaren, maar deze koffer is tevens al voorzien van boren en bitjes. Extra aangeschafte boren en bitjes kun je altijd toevoegen. Dankzij de twee meegeleverde accu’s kun je altijd boren, je zult nooit meer een lege accu hebben. Tevens is dit apparaat flexibel. Boren en Bitjes zijn eenvoudig te verwisselen, en ook de draaimomenten en de snelheid stel je zelf in.

Nadelen van de Ferm CDM1107 accuboormachine

Er worden maar twee dubbelzijdige bitjes meegeleverd, dit is misschien wat weinig. Als je altijd over een volle accu wilt beschikken, moet je niet vergeten de ene op te laden terwijl je de andere gebruikt.

Conclusie

Een goede en goedkope accuboormachine is een onmisbaar gereedschap voor zowel professionals als voor de thuis klussende doe-het-zelvers. De CDM1107 van de Nederlandse producent Ferm is een goede keuze. Betaalbaar, betrouwbaar, flexibel en voert goed zijn taken uit.

Koop een Ferm boormachine
Nu bestellen