Makita is een Japans bedrijf (opgericht in 1915) en heeft een breed assortiment aan professioneel elektrisch gereedschap, voor zowel in de tuin als om het huis. Ben je op zoek naar een Makita boormachine, weet je nog niet welk type voor jou geschikt is? Geen nood. Je hebt de keuze uit modellen speciaal geschikt voor de doe-het-zelver als ook modellen voor de echte professionele klusser. Het blauwe gereedschap wordt namelijk wereldwijd door miljoenen mensen met veel plezier gebruikt. Iedere dag opnieuw wordt er door de producent gewerkt aan verbeteringen aan de machines die telkens weer berekend moeten zijn op hun taak. Wil jij graag op je boormachine kunnen vertrouwen? Kies dan voor een Makita boormachine.

Vergelijk de beste Makita boormachines
Nu vergelijken

Inhoudsopgave

Makita boormachine | Soorten

Makita boormachine 230 voltEen Makita boormachine kopen is tegenwoordig best eenvoudig, mits je weet welke boormachine je nodig hebt. Bij de meeste online shops kun je makkelijk een model selecteren en zo aanklikken welke functies je op de machine beschikbaar wilt hebben. Ben je een doe-het-zelver of een professional, dan kun je bij klopboormachines kopen, maar ook boorhamers, combihamers, slagschroevendraaiers en accuschroefmachines. Hoe je het ook wendt of keert, met het kopen van een Makita boormachine haal je zeer goede kwaliteit in huis. Het is dan ook niet zo gek dat Makita boormachines zo geliefd zijn. Maar welke soorten boormachines kun je kopen? Hieronder vind je het aanbod.

Makita accuboormachine | Makita combiset

Wil je graag een goede en goedkope combiset kopen? Kijk dan eens naar de Makita CLX201SAX1 Combiset. Schaf je deze combiset aan, dan krijg je een slagschroevendraaier en een accuboormachine (maximaal 1.700 tpm), zodat je diverse klussen uit kunt voeren. Tevens worden er 2 Lithium-ion accu’s van 10.8 volt en 2.0 Ah meegeleverd die je met de (snel) lader in 30 minuten kunt opladen. De slagschroevendraaier – ook wel schroefmachine genoemd – is geschikt voor zware schroefklusjes en heeft een hoog koppel / aandraaimoment van 110Nm. De accuboormachine beschikt niet over een klopfunctie, dus het boren in hard steen is met deze machine niet mogelijk. Uiteraard is het wel mogelijk om in hout, metaal en zacht steen te boren. Daarnaast zorgt de ingebouwde verlichting voor goed zicht bij het klussen en kun je het lichtgewicht gereedschap via een handige clip gemakkelijk aan je riem bevestigen. De Makita boormachine combiset wordt geleverd inclusief acculader, koffer en handleiding.

Bestel direct een Makita accuboormachine
Nu bestellen

Makita boormachine | DLX6064T combiset

Nooit meer misgrijpen en altijd het juiste gereedschap voorhanden hebben? Koop dan een zeer complete gereedschapsset zoals de Makita DLX6064T combiset. Je krijgt maar liefst 5 krachtige machines waarmee je kunt boren, zagen, slijpen of schroeven. Voor iets meer dan 1.000 Euro kun je het onderstaande verwachten.

Schroeven en boren

Makita DLX6064T combiset

Ten eerste krijg je een slagschroevendraaier waarmee het indraaien van grote, lange schroeven een peulenschil wordt. Door zijn lichte gewicht en hoge koppel van 165 Nm kun je hier zelfs de zwaarste schroefklussen mee aan. Verder in het pakket vinden we een accuklopboormachine van 18 Volt. Deze boormachine is geschikt voor het boren in hout, metaal of in harde steensoorten zoals metselwerk en tegels. Hij beschikt over twee mechanische versnellingen en een koolborstelloze motor.

Zagen en slijpen

Wil je naast schroeven en boren ook zagen? Met de meegeleverde decoupeerzaag is het mogelijk om hout tot 13.5 centimeter te zagen. De zaag is voorzien van drie pendelstanden en softstart. Nog meer zagen? Geen probleem, want je krijgt ook een cirkelzaag welke ideaal is voor zowel bovenhands als verticaal gebruik. Met de zaagdiepte-indicatie op de beschermkap kun je eenvoudige de juiste zaagdiepte instellen. Tijdens het zagen zorgt een luchtstroom ervoor dat het zaagsel wordt weggeblazen. Slijpen van metaal of steen kan met de meegeleverde haakse slijper. De meegeleverde acculamp maakt de combiset compleet. Verder vind je in de doos nog diverse accessoires o.a. decouperzaagbladen, een nokkesleutel, inbussleutels.

Bestel direct een Makita combiset
Nu bestellen

Makita accuklopboormachineMakita HP457DWEX9 klopboormachine / Deza Makita boormachine kopen?

Met een degelijke accuklopboormachine ben je in staat om zelfs het hardste steen heen te boren. Onder steen verstaan we uiteraard niet beton, want voor het boren van gaten in beton heb je toch echt een betonboormachine (of boorhamer) nodig. Een klopboormachine van Makita is voorzien van een extra handvat voor de zware boorklussen. Wil je toch alleen maar een paar schroeven vastdraaien, dan kan dit ook met dit apparaat. De accuklopboormachines variëren in aanschafprijs tussen de 80 en 400 Euro. Voor ieder budget is er dus een Makita boormachine te koop.

Bestel direct een Makita klopboormachine
Nu bestellen

Makita boorhamer

Makita boorhamer HR2230X4 / Deze Makita boorhamer kopen?Boorhamers worden gebruik om naast het reguliere boorwerk ook gaten in beton te kunnen boren. Wil je 1 boormachine kopen en hiermee ook gelijk in staat zijn om allerhande boorklussen aan te kunnen? Een erg goede boorhamer zonder beitelfunctie is bijvoorbeeld de Makita HR2230X4. Deze boorhamer beschikt over een opgenomen vermogen van 710 watt, een maximum van 1.050 toeren per minuut en een maximum slagkracht van 2.2 Joule per minuut. Zo kom je zonder veel moeite door het hardste beton heen. Deze boorhamer wordt geleverd voor een prijs van ongeveer 160 Euro, inclusief handleiding, een grote accessoirekoffer (opbergkoffer) en een borenset! Deze 14 SDS-plus boren van hoge kwaliteit zijn “verborgen” in de schuiflade (zie foto). Boorhamers zonder beitelfunctie zijn er in de prijscategorie van 125 tot 175 Euro. Heb je liever een boorhamer met beitelfunctie, dan ben je tussen de 200 en 500 Euro kwijt.

Bestel direct een Makita boorhamer
Nu bestellen

Makita combihamer

Met een Makita combihamer is het (net als met een boorhamer) mogelijk om te boren in hout, metaal, steen en beton, maar je kunt een combihamer ook inzetten als breekhamer. Een combihamer is hiermee een combinatie van een boorhamer en breekhamer  en voorzien van een zogenaamde draaistop. Je kunt met deze handige functie de boorkop blokkeren, zodat hij niet meer rond draait (boren). In plaats hier van, voorzie je de machine van een beitel met SDS-aansluiting. De beitelfunctie gebruik je voor lichte breekwerkzaamheden, zoals het verwijderen van bijvoorbeeld oude badkamer- of plavuizen. Prijs? De aanschafprijs kan oplopen tot iets boven de 500 Euro. Je zou eens kunnen kijken bij onze boormachine aanbiedingen of er momenteel een goede actie is.

Bestel direct een Makita combihamer
Nu bestellen

Makita schroefmachine / slagschroevendraaier

Makita slagschroevendraaier TD110DZJ / Deze Makita schroefmachine kopen?Schroefmachines kun je goed gebruiken voor het schroeven. Wil je niet steeds je accuboormachine en jezelf vermoeien met het wisselen tussen bits en boren, dan kun je ook een aparte schroefmachine kopen. Deze schroefmachines zijn voorzien van een oplaadbare accu zodat je zelfs in de moeilijkst bereikbare plekken kunt schroeven. Een aparte slagschroevendraaier is handig om bij je klus spullen te hebben, want ze zijn een stuk lichter en handzamer dan een boormachine. De fabrikant heeft ongeveer 5 modellen slagschroevendraaiers in het assortiment, waarbij de prijzen variëren tussen de 100 en 350 Euro. Je kunt dan bijvoorbeeld kijken naar de DTD152Z accu slagschroefmachine, Makita DTD153Z 18V, de Makita DTD154ZJ accuschroevendraaier of de Makita TD110DZJ. Deze laatste weegt bijvoorbeeld slechts 1 kg, zodat je hier langdurig mee kunt schroeven zonder vermoeide armen te krijgen. Met een maximaal aandraai moment an 110 Nm kun je de zwaarste schroefklussen aan. Hebben we het al gehad over de ingebouwde verlichting? Let op: Wil je bijvoorbeeld deze TD110DZJ schroefmachine kopen, dan wordt hij geleverd zonder accu en oplader.

Bestel direct een Makita schroefmachine
Nu bestellen

Makita boormachine accessoires

Gelukkig heb je een ruime keuze uit allerhande extra’s die het eenvoudiger of gemakkelijker maken je boorfestijn soepeltjes af te ronden. Zo zijn is er divers toebehoren te verkrijgen zoals allerlei soorten boren (hout, metaal, steen, beton), verschillende handgrepen, gatzagen, boorkoppen (snelspan of sds), acculaders en accu’s. Maar ook wanneer je een boorkopsleutel kwijt bent of een dieptestop nodig hebt, is deze voor jouw Makita boormachine te verkrijgen. Voordat je een boormachine koopt, is het verstandig dat je eerst bekijkt welke extra’s er eventueel worden meegeleverd.

Makita boormachine garantie

Koop je een boormachine, dan mag je vertrouwen op de kwaliteit. Op alle boormachines geeft de producent een garantie van 3 jaar, mits je als koper binnen 4 weken na aankoop je boormachine registreert op de site van de fabrikant. Vergeet je dit, dan heb je slechts recht op 1 jaar garantie. De lithium-ion accu’s krijgen 2 jaar fabrieksgarantie. Je kunt dus met een gerust gevoel een Makita boormachine kopen.

Online een Makita boormachine kopen?

Of je nu een accuboormachine koopt voor de lichtere schroef- en boorwerkzaamheden, of met een combihamer sloopwerkzaamheden wilt verrichten, met een Makita boormachine heb je voor iedere klus een handige klustool. Het online kopen van een boorhamer of boormachine is erg eenvoudig en ook nog leuk om te doen. Je hoeft namelijk niet meer iedere bouwmarkt af te struinen om een boormachine of boorhamer te kopen. Hou dan ook scherp de boormachine aanbiedingen in de gaten. Heb je een nieuwe boormachine of schroefmachine nodig? Staat de mooie blauwe (betrouwbare) kleur je ook aan? Koop dan gelijk de Makita boormachine van jouw keuze.