Best verkochte boormachine Top 5 | Met een boormachine kun je veel meer dan alleen gaten boren. Bovendien maakt het nogal wat uit in wat voor materiaal je boort of schroeft. Er zijn daarom allerlei soorten boormachine verkrijgbaar, in iedere prijsklasse, zowel voor de enthousiaste doe-het-zelver als voor de professional. Daarnaast kun je ook kiezen voor een accumodel, of een klopboormachine of boorhamer op netstroom, voor het zwaardere werk. Lijkt het jou ook handig om dit onmisbare stuk gereedschap in huis te halen, maar heb je moeite met kiezen? Onderstaande tips en onze best verkochte boormachine top 5 helpt je op weg!

Vergelijk de best verkochte boormachines
Nu vergelijken

Inhoudsopgave

Wat kun je met een boormachine (behalve boren)?

Naast boren en schroeven kan je je boormachine als een verrassend veelzijdig stuk gereedschap gebruiken. Zo zijn boorhamers bijvoorbeeld ook geschikt om mee te beitelen. Daarvoor kun je speciale beitels kopen. Maar ook voor een gewone boormachine zijn speciale hulpstukken verkrijgbaar om er meer mee te doen. Zo kun je hem als schuurmachine gebruiken, als zaag om ronde gaten te zagen, als verfmenger, en zelfs als schoonmaakapparaat: met ronddraaiende staalborstels verwijder je snel en grondig vuil en roest. Je kunt ook zelf toepassingen bedenken als je een beetje creatief bent, maar wees wel voorzichtig!

Hoe zwaar is de klus?

Net als bij andere vormen van power tools, maakt het voor het kiezen van een boormachine uit hoe zwaar het werk is wat je ermee wilt doen. De maatstaf hierbij is vooral in wat voor materiaal je gaten wilt kunnen boren. Voor hard beton heb je bijvoorbeeld wel echt een zware boorhamer nodig, maar in hout of gipsplaat kun je ook met een accuboormachine goed boren. Als je van tevoren weet wat voor klussen je ongeveer gaat uitvoeren, kun je daar je keuze voor een boormachine op afstemmen.

Accuboormachine: handzaam apparaat voor licht werk

Een accuboormachine is makkelijk te hanteren en draagbaar. Accu’s zijn sterk genoeg om voldoende vermogen te leveren voor schroeven en lichte tot middelzware boorklussen, afhankelijk van het voltage. Voor echt zwaar boorwerk, zoals in hard beton, leveren ze echter (nog) te weinig power. Als je accu leeg is, kun je niet boren, maar dankzij extra accu’s en snelladers is dit niet een al te groot bezwaar. De meeste merken hebben een uitwisselbaar systeem voor hun accugereedschap. Heb je dus een Bosch heggenschaar en koop je een Bosch accuboormachine erbij, dan kun je de accu’s uitwisselen. In deze best verkochte boormachine top vijf tref je maar liefst drie accuboormachines aan.

Schroeven met een boormachine

Als je de boormachine ook wilt gebruiken om schroeven in te draaien, ben je aangewezen op een accuschroefboormachine. Dat is omdat boormachines op netstroom vaak geen stand hebben met een laag toerental en hoog koppel, en zo’n stand heb je juist nodig om te schroeven. Accuschroefboormachines hebben wel de mogelijkheid om met laag toerental en hoog koppel te schroeven. Dat is nodig omdat je met een te hoog toerental heel gemakkelijk schroeven stuk draait. Als je toch liever een zware boormachine hebt, kun je uiteraard ook een losse accuschroevendraaier kopen.

Klopboormachine: geschikt voor allround klussen

Een klopboormachine is geschikt voor zwaarder boorwerk dan een gewone boormachine. Dat komt door de mogelijkheid om naast de draaiende beweging ook een slagbeweging op en neer te kunnen maken. Zo hamert de boorkop het materiaal stuk, en door de draaiende groeven wordt het afgevoerd. Deze manier van boren is bij uitstek geschikt voor harde materialen, zoals steen en zacht beton. De hamerfunctie kan meestal ook worden uitgezet, zodat ze ook geschikt zijn voor boren in hout of metaal, en voor andere toepassingen. Klopboormachines zijn behoorlijk allround. Sommige exemplaren worden aangedreven door een accu. Er is 1 accuklopboormachine aanwezig in deze best verkochte boormachine top vijf.

Boorhamer: voor het hele zware werk

Als je echt zwaar werk moet doen, zoals diepe gaten boren in hard beton, tegels weghakken, of een kabelgleuf uitbeitelen, dan is een boorhamer het geschikte apparaat voor de klus. Een boorhamer heeft veel krachtigere hamerfunctie dan een klopboormachine, waardoor de machine zwaarder werk aankan en je zelf veel minder kracht hoeft te zetten. Sommige boorhamers hebben een stand om alleen de hamerfunctie te gebruiken. Deze combihamers zijn bij uitstek geschikt voor beitel- en sloopwerk, omdat ze effectief als breekhamer of drilboor kunnen werken. In deze beste boormachine top vijf vinden we ook een boorhamer.

Kolomboormachine

De kolomboormachine is een beetje een uitzondering in het landschap van boormachines. In tegenstelling tot andere boormachines kun je deze namelijk niet oppakken en verplaatsen: een kolomboormachine bevestig je verticaal op een werkbank. Hiermee kun je precisieboorwerk doen in vooral houten, metalen of kunststof objecten, die je onder de boor plaatst. Het is dus een speciaal stuk gereedschap voor specifieke toepassingen, en niet bedoeld voor allerlei huis- tuin- en keukenklussen. Hier laten we de kolomboormachine dan ook verder buiten beschouwing.

De boorkop: SDS of snelspanner?

Er zijn verschillende manieren om een boor of accessoire vast te zetten in een boormachine. Een boormachine met een snelspanner heeft een ring die je met de hand kunt aandraaien om de boor vast te klemmen. Klopboormachines hebben daar vaak een extra sleuteltje voor, waarmee je de boor extra stevig bevestigt. Bij een SDS-boorkop klik je de boor of beitel vast. Deze kan daardoor niet slippen. SDS-boorkoppen vinden we vooral in boorhamers. De afkorting komt uit het Duits en staat origineel voor “Steck – Dreh – Sitz” (Steek – Draai – Zit), maar wordt ook wel door de uitvinder, Bosch, als Special Direct System gebruikt.

SDS(-plus), SDS-top, SDS-max

Een boor of beitel die met SDS vastzit, kan niet slippen, maar wel heen en weer bewegen. Dat is nodig om als klopboor in de allerhardste materialen te kunnen boren, of te beitelen. Als je een boorhamer met SDS aanschaft, moet je erop bedacht zijn dat er verschillende maten en uitvoeringen zijn: SDS(-plus) (10 mm, twee sleuven), SDS-top (14 mm, twee sleuven) en SDS-max (18 mm, drie sleuven). Bosch heeft ook nog een extra kleine variant voor een paar accuschroefboormachines: SDS-quick (6,5 mm). Let erop dat boren, beitels en apparaten met SDS niet uitwisselbaar zijn met een andere variant: een SDS-plusboor zal niet in een SDS-maxboorkop passen, en andersom.

Makita boormachines

Makita is een Japans merk en bestaat al langer dan je denkt: De eerste fabriek opende haar deuren al in 1915. De meeste mensen zullen Japan vooral associëren met fijne elektronica of met de bloeiende auto-industrie. Maar Makita bewijst dat de technologische innovaties uit het land van de rijzende zon ook prima van toepassing zijn in power tools. Door de goede bouwkwaliteit, slimme technologie en uitstekende prijs/kwaliteitverhouding is Makita een geliefd merk onder zowel professionals als enthousiaste doe-het-zelvers. Het is dan ook geen wonder dat Makita twee plekken inneemt in de top 5 best verkochte boormachines.

Boren met Bosch

Bosch is al jaren een vertrouwde naam op het gebied van elektrisch gereedschap voor in en om het huis. Het merk staat al jarenlang voor typische Duitse degelijkheid. Bosch is in 1886 begonnen in Stuttgart en maakte eerst vooral furore in het maken van onderdelen voor de auto-industrie en doet dat nog. Zo zijn bijvoorbeeld hun ruitenwisserbladen erg in trek als kwalitatief hoogwaardig product. Daarnaast begon Bosch met het maken van consumentenproducten, zoals elektrisch gereedschap. In 2014 nam Bosch de tak van consumentenelektronica van Siemens over, en is daarmee erg succesvol gebleken.

Een boormachine van DeWalt

DeWalt mag dan niet zo’n gevestigde naam zijn in Nederlandse huishoudens als bijvoorbeeld Black & Decker of Bosch, toch timmert dit merk (onderdeel van het Black & Decker-concern) hier al enige jaren aan de weg, en met succes. Professionele gebruikers zijn al langer overtuigd van de kwaliteit van deze Amerikaanse producent, en consumenten kiezen er nu ook steeds vaker voor. Daarom vinden we maar liefst twee DeWalt boormachines in de top 5 best verkochte boormachines. Het merk staat voor no-nonsense kwaliteit en gebruiksgemak.

De top 5 best verkochte boormachines

Om de keuze voor een boormachine gemakkelijker te maken, loont het de moeite om te kijken naar welke modellen goed verkopen. Deze modellen zijn immers niet voor niets populair. Hieronder hebben we de 5 meest verkochte boormachines voor je op een rijtje gezet. Vier van deze modellen zijn aangedreven door een accu, maar zeker ook geschikt om mee in (zachte) steen te boren. Het vijfde model is een echte combihamer, waarmee je ook zware boor- en sloopklussen aankunt. Door je op onderstaande lijst te oriënteren, wordt het al een stuk gemakkelijker om je ideale boormachine te kiezen.

Best verkochte boormachine | 1 | Makita DF457DWE

Makita DF457DWE accuboormachine - best verkochte boormachineVoor de fanatieke doe-het-zelver is de Makita DF457DWE een vriendelijk geprijsd accumodel die dankzij de sterke accu’s van 18 volt prima middelzware boorklusjes aankan. In zacht steen en metaal boor je gemakkelijk gaten tot 13 mm, en in hout zelfs tot 36 mm (met een speedboor of gatenzaag). En na het boren van gaten schakel je over naar een laag toerental: met maar liefst 16 koppelstanden heb je meer dan genoeg kracht om overal schroeven in te draaien. Tel daarbij het lichte gewicht van 1.7 kilogram en de ergonomische soft grip handgreep en je begrijpt waarom deze accuboormachine zo populair is en deel uit maakt van de best verkochte boormachine Top 5.

 

Meegeleverde accessoires

Bij de Makita DF457DWE krijg je twee lithium-ionaccu’s meegeleverd, zodat je altijd kunt boren. Als een van de accu’s leeg is, wissel je deze om en met de meegeleverde acculader heb je de lege accu binnen een mum van tijd weer vol. Voor boortjes moet je zelf zorgen, maar je krijgt er wel een PH2x5x65 mm dubbelzijdige schroefbit bij. Zo kun je meteen kruiskop- en platte schroeven aan. De boormachine, accu’s en lader berg je netjes en overzichtelijk op in de meegeleverde koffer.

Voordelen van de Makita DF457DWE

De Makita DF457DWE is niet voor niets een zeer populair model boormachine. Als je er een aanschaft, kun je rekenen op de volgende voordelen:

 • Ook al is het een accuboormachine, toch is hij geschikt voor zwaarder boorwerk. Dankzij de motor, boorkop en sterke accu van 18 volt kun je er tot 13 mm in zacht steen en metaal mee boren.
 • De aandrijving is zelfs krachtig genoeg om gaten tot 36 mm mee te boren in hout, als je een speedboor of gatenzaag gebruikt.
 • Met een maximaal koppel van 42 Nm kan de Makita DF457DWE ook allerlei schroefklusjes aan.
 • Door de meegeleverde extra accu kun je gewoon door met werken, als er een accu leeg is.

Nadelen van de Makita DF457DWE

Naast de vele voordelen, moet je ook rekening houden met een paar nadelen. Als een van onderstaande zaken voor jou een bezwaar is, kun je beter verder kijken:

 • Er worden, naast een enkel dubbelzijdig bitje, geen accessoires meegeleverd.
 • De Makita DF457DWE beschikt niet over een ingebouwd lampje, zodat je voor ’s avonds klussen zelf het punt waar je boort, moet verlichten.

Specificaties

 • Type: accuboormachine
 • Klopboor: nee
 • Hamerboor: nee
 • Geschikt voor: boren in hout, metaal, gips en zacht steen; schroeven
 • Boorkop: snelspanner
 • Grootte boren: 1.5–13.0 mm
 • Maximum boorcapaciteit steen (zacht): 13 mm
 • Maximum boorcapaciteit metaal: 13 mm
 • Maximum boorcapaciteit hout: 36 mm
 • Toerental/versnellingen: 0–400 rpm (laag), 0–1.400 rpm (hoog)
 • Aantal koppelstanden: 16
 • Maximaal koppel (hard): 42 Nm
 • Gewicht: 1.7 kg
 • Lamp: nee
 • Stofafzuiging: nee
 • Koolborstels: ja
 • Accutype: lithium-ion
 • Laadtijd: 60 min
 • Accuspanning: 18 volt
 • Compatibiliteit accu: Makita G
 • Accucapaciteit: 1.5 Ah

Voor wie is de Makita DF457DWE geschikt?

De Makita DF457DWE is meer dan alleen maar een accuschroefboormachine voor een klus af en toe. Als je regelmatig klust, of projecten uitvoert zoals houtbewerking, dan heb je aan deze handzame, lichte en ergonomische accuschroefboor een uitstekende hulp. Het toepassingsbereik is groot genoeg om er allerlei uiteenlopende werkzaamheden mee uit te voeren, en met de accu’s van 18 volt heb je er ook genoeg vermogen voor. Daarnaast is de Makita DF457DWE vriendelijk genoeg geprijsd om ook als je maar af en toe moet boren of schroeven, deze aankoop te overwegen.

Bestel direct een Makita boormachine
Nu bestellen

 

Best verkochte boormachine | 2 | Makita DDF453SFE

Makita DDF453SFE accuboormachineOp de tweede plek in deze best verkochte boormachine Top 5 vinden we wederom een model van Makita. Als je een accuboormachine nodig hebt met veel vermogen, dan is de Makita DDF453SFE zeer geschikt. De accu levert maar liefst 3.0 Ah aan vermogen: genoeg om er vaak en veel mee te boren. Bovendien gaat de accu erg lang mee op een lading en is binnen 30 minuten weer opgeladen. Dat maakt deze Makita boormachine bij uitstek geschikt voor iedereen die lang achter elkaar aan het werk is met een schroefboormachine. Je kunt er met het regelbare koppel en zachte aandraaimoment ook heel precies mee schroeven.

 

Meegeleverde accessoires

Bij de Makita DDF453SFE krijg je alles wat je nodig hebt om hem meteen mee op pad te nemen, als je zelf voor boren en bitjes zorgt. Heb je geen bitjes? Dan kun je ook de meegeleverde 1″ PH schroefbit gebruiken om platte- en kruiskopschroeven aan te draaien. Omdat je er de hele dag mee moet kunnen werken, krijg je er twee accu’s bij met een capaciteit van 3.0 Ah en een lader waarmee je ze snel weer oplaadt. Dit alles neem je mee, samen met de boormachine zelf, in de professionele draagkoffer die je erbij krijgt.

Voordelen van de Makita DDF453SFE

De Makita DDF453SFE is een geliefde accuboormachine onder professionals. Dat komt onder andere door de volgende voordelen:

 • De accu’s gaan lang mee, waardoor je onafgebroken kunt werken. Bovendien zijn ze in 30 minuten weer helemaal opgeladen.
 • De Makita DDF453SFE is 1.8 kg licht en heeft een prettige, ergonomische handgreep, zodat je er comfortabel lang mee kunt werken.
 • Schroeven gaat heel erg precies omdat het aandraaimoment begint bij 27 Nm, en je het lage toerental heel secuur kunt regelen.
 • Een led-indicator geeft aan hoe vol de accu zit, dus je weet op tijd wanneer je hem moet vervangen.

Nadelen van de Makita DDF453SFE

Waar je wel rekening mee moet houden, zeker als je de Makita DDF453SFE professioneel wilt gebruiken, zijn de volgende zaken:

 • Een lichtje ontbreekt, dus als je in het donker wilt boren, zul je zelf voor een goed verlichte werkomgeving moeten zorgen.
 • Voor boren in baksteen, tegels en hardere steensoorten heb je er niet genoeg aan.

Specificaties

 • Type: accuboormachine
 • Klopboor: nee
 • Hamerboor: nee
 • Geschikt voor: boren in hout, metaal, gips en zacht steen; schroeven
 • Boorkop: snelspanner
 • Grootte boren: 1.5–13.0 mm
 • Maximum boorcapaciteit steen (zacht): 13 mm
 • Maximum boorcapaciteit metaal: 13 mm
 • Maximum boorcapaciteit hout: 36 mm
 • Toerental/versnellingen: 0–400 rpm (laag), 0–1.300 rpm (hoog)
 • Aantal koppelstanden: 16
 • Maximaal koppel (hard): 42 Nm
 • Gewicht: 1.8 kg
 • Lamp: nee
 • Stofafzuiging: nee
 • Koolborstels: ja
 • Accutype: lithium-ion
 • Laadtijd: 30 min
 • Accuspanning: 18 volt
 • Compatibiliteit accu: Makita LXT
 • Accucapaciteit: 3.0 Ah

Voor wie is de Makita DDF453SFE geschikt?

Professionals die de hele dag met een accuschroefboormachine in hun hand staan, zullen erg onder de indruk zijn van de Makita DDF453SFE. Niet alleen heb je voldoende accuvermogen om het gemakkelijk een dag lang vol klussen vol te houden, je krijgt weinig last van pijnlijke of vermoeide handen tijdens het klussen door de ergonomische handgrepen en het lage gewicht. Als je niet zwaarder hoeft te boren dan hout, metaal of zachte steensoorten voor je werk, dan is de Makita DDF453SFE je ideale werkmaat.

Bestel direct een Makita boormachine
Nu bestellen

 

Best verkochte boormachine | 3 | DeWalt DCD777S2T-QW

DeWalt DCD777S2T-QW accuboormachineWil je dat je accuschroefboor klein en licht is, maar toch niets inlevert aan kracht? Dan heb je met deze compacte DCD777S2T-QW van DeWalt een goed stuk gereedschap in handen. Door het kleine formaat kun je met deze accuboormachine ook op plekjes schroeven of boren die net iets lastiger zijn door minder ruimte. Denk bijvoorbeeld aan werken onder lastige hoeken, zoals een plank op plankendragers ophangen, of schroeven of boren in de hoeken van een kast. Daarbij levert hij ook nog eens 65 Nm aan maximaal koppel, en kun je er de lastigste schroeven dus ook mee de baas.

 

Meegeleverde accessoires

De DeWalt DCD777S2T-QW wordt niet met overmatig veel accessoires geleverd waar je niks aan hebt. Je bent zelf helemaal vrij in het kiezen van welke boren en schroefbitjes je erbij koopt. Door de twee accu’s en lader hoef je je geen zorgen te maken dat je zonder stroom komt te zitten. Je neemt alles handig mee in een zeer robuuste koffer, waardoor deze kleine krachtpatser zeker een plekje verdient in de uitrusting van de professionele klusser. Logisch dat deze accuboormachine een plekje verdient in de best verkochte boormachine Top 5.

Voordelen van de DeWalt DCD777S2T-QW

Vooral professionals zullen het uiterst goed kunnen vinden met deze lichte en compacte accuboormachine. De voordelen voor hen zijn:

 • De motor is koolborstelloos en gaat daardoor zonder onderhoud zeer lang mee, ook bij intensief gebruik.
 • Als je op donkere plekken of hoekjes werkt, zorgt de ingebouwde verlichting toch dat je goed kunt zien waar je boort of schroeft.
 • Het maximale koppel van 65 Nm is genoeg voor schroeven die er wat lastiger ingaan.
 • Wisselen van bitjes en boortjes kun je dankzij een handig systeem met één hand doen.

Nadelen van de DeWalt DCD777S2T-QW

Houd wel rekening met een paar punten waarop de DeWalt DCD777S2T-QW minder presteert, zeker als je er professioneel mee aan de slag gaat:

 • De accu komt wat tekort met een vermogen van 1.5 Ah om lang achter elkaar te werken. Bovendien kost het de lader 90 minuten om deze weer helemaal op te laden.
 • Je moet de DeWalt DCD777S2T-QW tussen het klussen door steeds neerzetten, want een riemclip zit er niet aan.

Specificaties

 • Type: accuboormachine
 • Klopboor: nee
 • Hamerboor: nee
 • Geschikt voor: boren in hout, metaal, gips en zacht steen; schroeven
 • Boorkop: snelspanner
 • Grootte boren: 1.5–13.0 mm
 • Maximum boorcapaciteit steen (zacht): 13 mm
 • Maximum boorcapaciteit metaal: 13 mm
 • Maximum boorcapaciteit hout: 30 mm
 • Toerental/versnellingen: 0–500 rpm (laag), 0–1.750 rpm (hoog)
 • Aantal koppelstanden: 16
 • Maximaal koppel (hard): 65 Nm
 • Gewicht: 1.5 kg
 • Lamp: ja
 • Stofafzuiging: nee
 • Koolborstels: nee
 • Accutype: lithium-ion
 • Laadtijd: 90 min
 • Accuspanning: 18 volt
 • Compatibiliteit accu: DeWalt XR
 • Accucapaciteit: 1.5 Ah

Voor wie is de DeWalt DCD777S2T-QW geschikt?

De DeWalt DCD777S2T-QW is echt een professionele accuschroefboormachine. Als je dagelijks voor je werk in de weer bent met schroeven en boren, dan is dit apparaat een prima keuze om met je eigen bitjes en boren aan de slag te kunnen. Hij is erg handzaam, licht in gewicht en heeft een handig lampje om het werken makkelijk te maken. Wij raden de DeWalt DCD777S2T-QW dan ook van harte aan voor de dagelijkse lichte en middelzware boor- en schroefklussen.

Bestel direct een DeWalt boormachine
Nu bestellen

 

Best verkochte boormachine | 4 | Bosch PBH 2100 RE boorhamer

Bosch PBH 2100 RE boorhamerAls je echt stevig moet boren of beitelen, heb je natuurlijk niets aan een accuboormachine. Dan heb je echt het vermogen nodig van een stevige klopboor of boorhamer, aangedreven door netstroom. Voor zulk soort klussen is de Bosch PBH 2100 RE boorhamer uitermate geschikt. Dit model is zó gunstig geprijsd dat huren eigenlijk niet meer nodig is. Bovendien haal je een oerdegelijk apparaat in huis dat altijd wel van pas komt bij zware klussen. Naast boren in zo’n beetje alle materialen kun je er, dankzij de draaistop, ook mee beitelen. Deze boorhamer bezet plek vier van deze best verkochte boormachine Top 5.

 

Meegeleverde accessoires

Bij de Bosch PBH 2100 RE boorhamer krijg je natuurlijk geen accu’s of lader meegeleverd, maar er zit wel een stevig en veilig elektriciteitssnoer aan bevestigd. Bosch levert ook een extra handgreep bij deze krachtpatser, voor een stevige grip bij het boren in hard materiaal. Dankzij de meegeleverde diepteaanslag werk je overigens ook erg secuur. Beide stop je, samen met de boormachine, in de robuuste opbergkoffer. Er zit geen borenset standaard bij de PBH 2100 RE, maar deze boorhamer is vaak wel verkrijgbaar als gunstige combinatieaanbieding met een 6-delige SDS-plus borenset.

Voordelen van de Bosch PBH 2100 RE boorhamer

Voor de klusser die een krachtig apparaat nodig heeft, biedt de Bosch PBH 2100 RE de volgende voordelen:

 • Hiermee boor je zonder problemen gaten tot wel 20 mm in allerlei materialen, waaronder hard beton.
 • Dankzij de draaistop kun je het apparaat ook inzetten als beitelhamer, om bijvoorbeeld oude tegels mee af te bikken, of een muurtje te slopen.
 • Ondanks de veelzijdigheid en het stevige vermogen is het toch een erg voordelige optie, zeker in combinatie met een SDS-plus borenset.
 • Met twee handgrepen is het gewicht van 2.2 kilogram niet te zwaar en is de boor goed en precies te hanteren.

Nadelen van de Bosch PBH 2100 RE boorhamer

De volgende dingen moet je wel in de gaten houden bij je aankoop:

 • De opbergkoffer is minder strak georganiseerd vormgegeven als bij andere boormachines.
 • Deze machine is alleen geschikt om mee te boren, je zult dus voor schroeven een aparte accuschroevendraaier moeten aanschaffen.

Specificaties

 • Type: boorhamer
 • Klopboor: nee
 • Hamerboor: ja, 5.800 slagen per minuut
 • Slagkracht: 1.7 Joule
 • Combihamer: ja (geschikt voor beitelen)
 • Geschikt voor: boren in gips, zacht steen, tegels, baksteen en beton; breken en beitelen
 • Boorkop: SDS-plus
 • Maximum boorcapaciteit steen (zacht): 20 mm
 • Maximum boorcapaciteit steen (hard): 20 mm
 • Toerental: 0–2.300 rpm
 • Gewicht: 2.2 kg
 • Lamp: nee
 • Stofafzuiging: nee
 • Koolborstels: ja
 • Vermogen: 550 watt

Voor wie is de Bosch PBH 2100 RE boorhamer geschikt?

Heb je niet al te veel klusjes, maar als je dan aan de slag moet, is het wel raak met boren in beton of tegels bikken? Dan is de topkwaliteit en kracht van deze Bosch boorhamer moeilijk te evenaren in z’n prijsklasse. Het is een uitstekende krachtpatser die ook voor breek- en beitelklussen kan dienen. Dus als je dat heel af en toe zelf doet of er vrienden of familie mee helpt, dan kun je de Bosch PBH 2100 RE boorhamer prima aanschaffen voor deze werkzaamheden.

Bestel direct een Bosch boormachine
Nu bestellen

 

Best verkochte boormachine | 5 | DeWalt DCD796D2

DeWalt DCD796D2 klopboormachineDe laatste in onze best verkochte boormachine Top 5 is een model van DeWalt. Wie zegt dat een accu boormachine niet genoeg kracht heeft om ook in wat harder steen te boren? De DeWalt DCD796D2 heeft een klopboorstand, waardoor ook bijvoorbeeld tegels en baksteen geen enkel probleem vormen. Goed, beton zal niet zo goed lukken, maar daar staat tegenover dat deze accuboormachine klein, licht en handzaam is, waarmee je naast boren ook nog eens weerbarstige schroeven prima de baas kunt.

 

Meegeleverde accessoires

De DCD796D2 draait op een lithium-ionaccu met een vermogen van 2,0 Ah, waar je er dan ook twee van meegeleverd krijgt. Heb je meer gereedschap van DeWalt, dan kun je de 18 volt sterke accu’s daar ook mee uitwisselen dankzij het XR-accuplatform. De meegeleverde lader is geschikt om ook XR-accu’s van 10.8 en 14.4 volt op te laden. Om de DeWalt DCD796D2 de hele dag door bij je te hebben, wordt er een riemclip meegeleverd, en je schroefbitjes hang je eenvoudig aan de magnetische bithouder. Klaar met klussen? Dan berg je alles netjes op in de stevige draagkoffer.

Voordelen van de DeWalt DCD796D2

Veeleisende professionals kunnen hun hart ophalen met de volgende voordelen van de DeWalt DCD796D2:

 • Dankzij een krachtige motor, fikse boorcapaciteit en de mogelijkheid als klopboor te werken, is dit een krachtige oplossing voor zwaarder boorwerk.
 • Door de accuaandrijving, magnetische bithouder en riemclip is het een apparaat dat je de hele tijd makkelijk bij de hand hebt tijdens het werken.
 • De DeWalt DCD796D2 heeft met een koppel van 70 Nm genoeg in huis voor zwaardere schroefklussen.
 • De motor gaat lang en onderhoudsvrij mee, hoe intensief je de boormachine ook gebruikt, dankzij het koolborstelloze ontwerp.
 • De krachtige ledverlichting laat je precies zien waar je aan het boren of schroeven bent, ook op slecht verlichte plekjes.

Nadelen van de DeWalt DCD796D2

Toch is de DeWalt DCD796D2 geen perfect apparaat, en heeft de volgende nadelen:

 • De opbergkoffer is minder goed vormgegeven dan die van andere boormachines.
 • Ondanks de klopstand ben je voor hard beton toch nog aangewezen op een netstroomapparaat.

Specificaties

 • Type: accuboormachine, klopboormachine
 • Klopboor: ja, 350–34.000 slagen per minuut
 • Hamerboor: nee
 • Geschikt voor: boren in hout, metaal, gips, zacht steen, tegels en baksteen; schroeven
 • Boorkop: snelspanner
 • Grootte boren: 1.5–13.0 mm
 • Maximum boorcapaciteit steen (zacht): 13 mm
 • Maximum boorcapaciteit steen: 13 mm
 • Maximum boorcapaciteit metaal: 13 mm
 • Maximum boorcapaciteit hout: 40 mm
 • Toerental/versnellingen: 0–500 rpm (laag), 0–2.000 rpm (hoog)
 • Aantal koppelstanden: 15
 • Maximaal koppel (hard): 70 Nm
 • Gewicht: 1.8 kg
 • Lamp: ja
 • Stofafzuiging: nee
 • Koolborstels: nee
 • Accutype: lithium-ion
 • Laadtijd: 60 min
 • Accuspanning: 18 volt
 • Compatibiliteit accu: DeWalt XR
 • Accucapaciteit: 2.0 Ah

Voor wie is de DeWalt DCD796D2 geschikt?

De echte professional zal zeker meer dan tevreden zijn met de mogelijkheden van de DeWalt DCD796D2. Zeker bij boren in steen, waar je vaak andere accuboormachines moet neerleggen, blinkt deze krachtpatser uit. Werk je dus dag in, dag uit met een schroefboormachine die je graag de hele tijd bij je draagt, en heb je er een nodig met een stevig vermogen, dan doe je er goed aan om de DeWalt DCD796D2 te overwegen.

Bestel direct een DeWalt boormachine
Nu bestellen

 

Best verkochte boormachine Top 5 | Tot slot

Wil je graag een goede boormachine kopen? Dan kun je met bovengenoemde modellen prima uit de voeten. Ben je overtuigd en kun je een nieuwe boormachine gebruiken, kijk dan ook eens op onze boormachine aanbieding pagina of in onze boormachine shop.